
Assemblage
90% Bacchus (Riesling-Muller Thurgau)/ 10% Siegerrebe
Bodem
sand/loam with blue clay undersoil
Vinicatie
skin maceration before pressing the grapes, no oak ageing,
Gastronomie
solo drinker, good with fish dishes, mussels, aperagus
Serveertemperatuur
6 to 8 C°
Bewaarpotentieel
5 to 8 years
Alcohol (%)
12% alc.vol
Restsuiker
undefined
Acids
partial malolactic fermentation
Beschrijving
Duitse druivensoorten, mooi gescheiden van de Franse, ’histoire oblige’ De late oogst geeft overrijpe en bijzonder aromatische druiven. Gisting op lage temperatuur geeft tonnenvol fruit. Het huwelijk (assemblage) tussen deze twee bijzonder aromatische druivensoorten geeft een verkwikkende en bijzonder aangename zachte witte wijn. In de neus een breed pallet van fruit. Meloen, abrikoos, ananas, lychees, appel, peer en zelfs hinten sinaasappel. Mooi strogeel en een licht bitterje afkomstig van de pelmaceratie vóór het persen. Wat een zotheid. Bijzonder zacht en dus ‘easy drinking’. Geen houtlagering, fris en fruitig. Hij vergezeld met kracht uw koude vleesbereidingen, patés, zoute kazen, fruit.... Kortom deze wijn hoort in uw picknickmand, of gezellig bij de BBQ.