
Assemblage
100% Chardonnay
Bodem
Sandloam with blue clay underneath
Vinicatie
Method Traditionnelle, dry hopped after first fermentation, 3 years of cellar ripening
Gastronomie
Aperitifs, notes of toast, brioche, baked apple, a hint of almond at the end
Serveertemperatuur
6 to 8 C°
Bewaarpotentieel
Over 10 years
Alcohol (%)
12% alc.vol
Restsuiker
3.5 gr sugar dosage
Acids
No malolactic fermentation
Beschrijving
Blanc de Blancs, 36 maanden en 12 maanden ‘sur pointes’ vóór dégorgering. Fijne pareling, belegen geuren als bisquit, toast, brioche appel en peer. Licht cytrisch met een mooie balans tussen zuren en de suikers. De mooie goudgele tint wordt verkregen door pelmaceratie vóór persing, wat zorgt voor een meer intense smaak van de wijn. 75cl, 12% vol. Blanc de Blancs, beperkte oplage: slechts 2350 flessen