
Assemblage
60% Chardonnay, 20% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir
Bodem
Sand/loam with blue clay undersoil
Vinicatie
Méthode Traditionnelle, skin maceration before pressing the grapes gives more flavor and adds a rich straw color to the wine
Gastronomie
Easy drinking, very fruity, noblesse of the Chardonnay, fruit and power of the Pinot Noir, woody tones of the Pinot Meunier
Serveertemperatuur
6 to 8°C
Bewaarpotentieel
Over 10 years
Alcohol (%)
12% alc.vol
Restsuiker
9.5 gr sugar dosage
Acids
Partially malolactic fermentation to soften the acids.
Beschrijving
Gemaakt met de drie druivensoorten zoals die gebruikt worden in de Champagne. Dichter bij een Champagne kan ik niet komen. Wordt het nu lpernay of Ieper, enay? Pelmaceratie vóór persing geeft meer aroma en een goudgele kleur aan de wijn. Hoofdzakelijk Chardonnay (60%) maar de invloed van de Pinot Meunier en Pinot Noir is duidelijk aanwezig. Zij maken deze wijn krachtiger, ronder, fruitiger. De zuren worden gebalanceerd door suikers, wat het geheel heel aangenaam om drinken maakt. Méthode Traditionnelle , Brut (9.,5gr), 75cl, 12% vol. ‘TROIS CEPAGES’, drie druivensoorten