Brut Tradition Image

Brut Tradition

16.5 €

BRUT TRADITION, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Assembly Icon

Assemblage

60% Chardonnay, 20% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir

Soil Icon

Bodem

Sand/loam with blue clay undersoil

Vinification Icon

Vinicatie

Méthode Traditionnelle, skin maceration before pressing the grapes gives more flavor and adds a rich straw color to the wine

Gastronomy Icon

Gastronomie

Easy drinking, very fruity, noblesse of the Chardonnay, fruit and power of the Pinot Noir, woody tones of the Pinot Meunier

Serving Temperature Icon

Serveertemperatuur

6 to 8°C

Storage Potential Icon

Bewaarpotentieel

Over 10 years

Alcohol (%)

12% alc.vol

Restsuiker

9.5 gr sugar dosage

Acids

Partially malolactic fermentation to soften the acids.


Beschrijving

Gemaakt met de drie druivensoorten zoals die gebruikt worden in de Champagne. Dichter bij een Champagne kan ik niet komen. Wordt het nu lpernay of Ieper, enay? Pelmaceratie vóór persing geeft meer aroma en een goudgele kleur aan de wijn. Hoofdzakelijk Chardonnay (60%) maar de invloed van de Pinot Meunier en Pinot Noir is duidelijk aanwezig. Zij maken deze wijn krachtiger, ronder, fruitiger. De zuren worden gebalanceerd door suikers, wat het geheel heel aangenaam om drinken maakt. Méthode Traditionnelle , Brut (9.,5gr), 75cl, 12% vol. ‘TROIS CEPAGES’, drie druivensoorten


← Terug naar wijnlijst