
Assemblage
100% Chardonnay
Bodem
sand/loam with blue clay undersoil
Vinicatie
batonnage during fermentation, 6 months of ageing on oak barrels
Gastronomie
fish dishes, charcuterie
Serveertemperatuur
12°C
Bewaarpotentieel
Over 10 years
Alcohol (%)
12% alc.vol
Restsuiker
Undefined
Acids
Full malolactic fermentation
Beschrijving
4 maanden eikrijping Fruitig, fris en elegant en een toasty nadronk. De beste Chardonnays komen uit de Bourgogne. Denk maar aan die excellente Meursaults, Pouillie Fuissés, Chablis... klinkt als kwaliteit in je oren , maar ook vaak zo duur. In Vlaanderen kunnen we uiteraard geen Bourgogne maken. Maar we kunnen wel een Vlaamse wijn maken naar Bourgondisch model. En zo krijgen we weer iets unieks. Een eigen Vlaamse Bourgondiër? En waarom niet? Malolactische vergisting maakt de wijn minder zuur, maakt hem wat ronder, zelfs een tikkeltje boterachtig. De lichte eikrijping zorgt voor vanille toetsen en geeft hem bijzonder veel karakter. Deze wijn vergezelt met trots uw visschotels, mosselen of wit vleesbereidingen.