
Assemblage
90% Pinot Noir, 5% Acolon, 5% Regent
Bodem
sand loam with blue clay undersoil
Vinicatie
pigeage with removal of grape seeds, 6 months oak ageing
Gastronomie
white meat, poultry, charcuterie, solo drinker
Serveertemperatuur
14 to 16°C
Bewaarpotentieel
over 20 years
Alcohol (%)
12% alc.vol
Restsuiker
undefined
Acids
malolactic fermentation
Beschrijving
Een lichte zandleem laag met daaronder een kleilaag héél rijk aan mineralen. Neem hierbij de zachte invloed van het Maritieme klimaat en je hebt een voedingsbodem voor een perfecte Pinot Noir. Dankzij de strenge manuele pluk en handmatige verwerking van het ganse productieproces krijg je een kwalitatieve wijn. De eiklagering maakt de wijn verfijnd en elegant. De lichte kleur van de Pinot Noir glanst als een Robijnrood juweel in je glas, de geur is zo zinnenprikkelend. Je krijgt royale toetsen van bessen, kersen, cassis, zoete specerijen, peper en leder. De wijn smelt haast op de tong. Zacht en zoet verspreid hij zijn volle smaak. Een zachte, maar sappige zuurheid biedt de nodige frisheid. De Acolon toevoeging geeft toetsen van Cassis; de regent zorgt voor een licht bittertje en een diepere kleur. Pinot Noir 90% , 5% Acolon, 5% Regent Deze wijn zal met trots wild of gevogelte schotels begeleiden. ‘Bourgondië in Vlaanderen’