
Assemblage
100% chardonnay
Bodem
Sandloam with blue clay underneath
Vinicatie
method traditionnelle, dryhopped after first fermentation , 3 years of cellar ripening
Gastronomie
aperitifs, opening many culinary experiences, combines well with hopshoots dishes
Serveertemperatuur
6 to 8°C
Bewaarpotentieel
over 10 years
Alcohol (%)
12% alv.vol
Restsuiker
undefined
Acids
no malolactic fermentation
Beschrijving
Waarom? Dit is niet de Champagne, hoewel onze wijnen ze kunnen evenaren. Dit is een artisanale wijnboer, en dus geen multinational met ruime middelen en marketingmachine, maar toch boordevol innovatieve ideeën. Hoe kan je je als kleine wijnbouwer er boven uit steken? Wat maakt onze streek net zo wereldvermaard en worden we over de ganse wereld voor benijd? Juist, onze bieren. Jaar na jaar wereldtop. En die worden dan weer gemaakt met de fijnste hoppebellen van de wereld. En als we nu eens prijswinnende wijn met hoppe zouden combineren, zou dat niet het beste van de streek naar boven brengen? Een nieuw streekeigen product? Een lange zoektocht naar de juiste balans, de juiste hoppesoort, alle parameters op punt gezet. Het resultaat: Steenstraetse Hoppewijn®. Mousserende wijn verrijkt met hoppebellen. De neus van hop, de smaak en frisheid van een elegante schuimwijn, een verrassende combinatie zonder gelijke op de wereld. 75cl ,12,5% vol.