Print pagina

Wijnen

Momenteel worden op wijngoed Zilver Cruys vier moesserende wijnen en drie stille wijnen van eigen productie aangeboden. Als afsluiter vind je nog een likeurtje


Wipers Brut Nature

Belgische mousserende wijn, 12% Vol.

Méthode Traditionelle.

Chardonnay 95% + Pinot Meunier 5%

Van druiven gekweekt op de frontlijn van WO1. Op exact dezelfde wijze gemaakt als Champagne, maar dan in Ieper. Zonder doseringssuiker.

Deze schuimwijn uit ‘Vlaamse Velden’ is bijzonder fruitig en fris. 24 maanden kelder rijping met tussentijdse secouage. Gestoofde appeltjes en bittere citrussmaken domineren. Lichte eikrijping gaf deze wijn fijne tannines. Geniet van de elegante nadronk met toetsen van noten meer bepaald amandelen.

GOUDEN medaille op het Concours Beste Belgische wijn 2016

West Vlaamse bubbels, goed bij elke gelegenheid

Download de wijnfiche Wipers Brut Nature (PDF, 691KB)

Wipers Brut Sélection

Méthode Traditionelle.

100% Chardonnay - Blanc de Blancs

Van druiven gekweekt op de frontlijn van WO1. Op exact dezelfde wijze gemaakt als Champagne, maar dan in Ieper.

Deze schuimwijn uit ‘Vlaamse Velden’ is bijzonder fruitig en fris. Gestoofdeappeltjes en citrussmaken domineren. Een elegante nadronk met toetsen van noten meer bepaald amandelen.

Beloont met een winkeurzegel tijdens de wijnkeuring der Lage Landen 2014

West Vlaamse bubbels, goed voor elke gelegenheid 75cl, 12% alc Vol, 10 gram suikerdosage

Wipers Brut Tradition

Méthode Traditionelle.

Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

Van druiven gekweekt op de frontlijn van WO1. Op exact dezelfde wijze gemaakt als Champagne, maar dan in Ieper.

Deze schuimwijn uit ‘Vlaamse Velden’ is bijzonder fruitig en fris. Gestoofde appeltjes en citrus smaken domineren. Een elegante nadronk met toetsen van noten meer bepaald amandelen. Gemaakt met de drie traditionele druiven ook gekweekt in de Champagne streek. Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir. Het Vlaamse alternatief voor Champagne.

Beloond met een winkeurzegel op het Concours der Lage Landen 2016

West Vlaamse bubbels, goed voor elke gelegenheid 12% alc. Vol. 75cl, 10gr suikerdosage

Wipers Poppy Wine

Wat maakt wijngoed Zilver Cruys zo bijzonder? Het ligt op een historisch enorm geladen plaats. Het enige wijngoed ter wereld met wijnranken gelegen op voormalige WO1 loopgraven. Eerbied en respect voor het verleden, op een plaats van verschrikking en verdriet, producten maken die uniek zijn in de wereld. Ons richtend op de toekomst, zonder het verleden los te laten.

Zoals de wijnboer onlosmakelijk verbonden is met deze site, de wijnmaker is immers een nazaat van een frontsoldaat, zo zijn de wijnen die hier uit voortkomen dat ook. En Unieke producten. Er zijn duizenden wijnboeren die schuimwijn maken, maar slechts 1 die ’Poppy Wine’ maakt. Deze schuimwijn uit ‘Vlaamse Velden’ bevat extract van klaproosbloesems.

De klaproos: symbool voor de vrede. De wijn is bijzonder fruitig, fris, een overdonderend floraal bouquet, een smaak die ongeëvenaard is. Hoe smaakt klaproos? Een mix van munt, veenbes, kers, aardbei ,…

Verwacht je echter niet aan overdreven zoet . Maar een ideaal aperitief.

Een eervol saluut met een uniek product. Met als bewijs: Deze drank werd reeds geschonken op een receptie na een herdenkingsplechtigheid in het Britse House of Commons.

Download de wijnfiche Wipers Poppy Wine (PDF, 713KB)

Wipers Gris de Gris

Witte wijn van Pinot Gris druiven

Deze Vlaamse 100% Pinot Gris zal menigeen verbazen.

De lichte zandleemgrond op wijngoed Zilver Cruys zorgt voor een goede drainage, de kleilaag eronder voorziet de wijnranken van alle nutriënten en mineralen. En dit smaak je.

Deze wijn kan best wel wedijveren met de beste Pinot Gris uit alle windstreken. Het klinkt wellicht verrassend maar in ons klimaat komt deze druif volop tot rijping en geeft ze alles wat ze maar kan bieden.

Door pelmaceratie krijgt deze wijn zijn mooie gouden en wat rozige kleur, (Gris de Gris of Orange wine) en bekom je een complete smaakextractie uit de druif. Geen houtlagering, en toch tannines.

Deze wijn verraste al vele fijnproevers. Fris en fruitig, de wijn vergezeld met plezier uw slaatjes en witvlees schotels, maar kan ook een perfecte gezel zijn op een zonnig terrasje.

Oogst 2015, gebotteld zomer 2016. Kan zeker liggen tot 2019. Serveren aan 6° tot 8° C. 12% alc. Vol., 75cl

Download de wijnfiche Wipers Gris de Gris Wine (PDF, 690KB)

Wipers Chardonnay

Witte wijn met eikrijping

Deze Chardonnay zal menigeen verbazen.

Fruitig, fris en elegant en een toasty nadronk. De beste Chardonnays komen uit de Bourgogne. Denk maar aan die excellente Meursaults, Pouillie Fuissés, Chablis... klinkt als kwaliteit in je oren , maar vaak zo duur. In Vlaanderen kunnen we uiteraard geen Bourgogne maken. We missen de zon, de warmte en de typische eigenschappen van de Bourgondische grond. Maar we kunnen wel een Vlaamse wijn maken naar Bourgondisch model. En zo krijgen we weer iets unieks. Een eigen Vlaamse Bourgondiër? En waarom niet? Malolactische vergisting maakt de wijn minder zuur, maakt hem wat ronder, zelfs een tikkeltje boterachtig. De eikrijping zorgt voor vanille toetsen en geeft hem bijzonder veel karakter. Deze wijn vergezelt met trots uw visschotels, mosselen of wit vleesbereidingen.

Oogst 2015, gebotteld augustus 2016. Zal rijpen op de fles tot 2021. 12% alc.vol., 75cl, Serveren à 10 tot 12°C.

Download de wijnfiche Wipers Chardonnay (PDF, 744KB)

Wipers Pinot Noir

"1915 Cuvée des Deux Henri 2015"

Dat Wijngoed Zilver Cruys omwille van haar ligging op een historische site, zeer nauw verbonden is met WO1 is menigeen bekend. Maar dat de wijnbouwer een nazaat is van een hoog gedecoreerde Belgische Frontsoldaat is minder bekend. Dat deze soldaat bovendien op deze eigenste grond haast zijn leven liet, zwaar gewond raakte, afgevoerd werd voor verzorging in Frankrijk en daar verliefd werd op zijn verpleegstertje, is een mooi oorlogsverhaal, geschikt voor een boek. Maar nog bijzonderder is dat zijn achterkleinzoon van pas 6 jaar oud, ook Henri genaamd, op diezelfde locatie bijna dag op dag, 100 jaar later , samen met zijn papa, de wijnbouwer, druifjes hielp binnenhalen om er mee een héél bijzondere wijn te maken. Vandaar "1915 Cuvée des deux Henri 2015"

Als eerbetoon aan twee mensen die, elk op hun manier, héél uitzonderlijke prestaties leverden.

Een lichte zandleem laag met daaronder een kleilaag héél rijk aan mineralen. Neem hierbij de zachte invloed van het Maritieme klimaat en je hebt een voedingsbodem voor een perfecte Pinot Noir. Dankzij de strenge manuele pluk en handmatige verwerking van het ganse productieproces krijg je een kwalitatieve wijn. De eiklagering maakt de wijn verfijnd en elegant. De kleur van een Pinot Noir glanst als een Robijnrood juweel in je glas, de geur is zo zinnenprikkelend. Je krijgt royale toetsen van bessen, kersen, zoete specerijen, peper en leder. De wijn smelt haast op de tong. Zacht en zoet verspreid hij zijn volle smaak. Een zachte, maar sappige zuurheid biedt de nodige frisheid.

Deze wijn zal met trots wild of gevogelte schotels begeleiden. Maar uit voorzorg maak je hem pas open als het gerecht op tafel staat… anders brengt de Sommelier wel een tweede fles.

Deze wijn bewijst dat ‘Bourgondië in Vlaanderen’ wel degelijk bestaat. GOUDEN medaille op het Concours Beste Belgische Wijn 2016. Beperkt tot 557 flesjes, elke fles individueel genummerd.

Oogst 2015, gebotteld begin 2016. Zal rijpen op de fles tot 2025. 12% alc.vol., 75cl, Serveren à 14 tot 16°C.

Download de wijnfiche Wipers Pinot Noir - Cuvée des deux Henri (PDF, 767KB)

Wipers TIME

Druif- en Perenlikeur.

Gemaakt met 100% puur druif en peren sap.
Zonder suiker toevoeging. 18,5 % vol.

De naam van deze unieke likeur refereert naar de Wipers Times, het loopgraven krantje voor het eerst gedrukt in Ieper in 1916. Wipers ('waaipers') is de foutief uitgesproken naam van Ieper door de Tommies. De Wipers Times was ver vooruit zijn tijd, en kan als voorloper gezien worden van tegenwoordige uitgaven zoals ’le canard enchaîné’ of ‘the Onion’ of nog de ’Private Eye’, satirische tijdschriften.

De fles is gestyleerd naar een opgegraven, intact, Brits rantsoenflesje, met glazen dop.

Dit drankje vergezelt uw desserten of kan ook als aperitief geschonken worden. We noemen dit graag het huwelijk tussen Madame Pineau de Charentes en Meneer Poire William. Immers bij het degusteren krijg je eerst die zoete druif te smaken, gevolgd door een lange frisse groene nadronk, dit is de peer die ook haar aanwezigheid toont. Ongefilterd om nog meer smaak te geven en de authenticiteit te bewaren.

Download de wijnfiche Wipers TIME (PDF, 705KB)

Naast onze eigen wijnen bieden we aanvullend een kleine selectie wijnen aan in de shop.

Contacteer ons

Tel: +32 484 / 296 333

E-mail: info@zilvercruys.be

Wijngoed Zilver Cruys
Diksmuidseweg 530
8904 Boezinge, België
Toon op een kaart